Кръстовден е. По традиция хиляди вярващи се изкачват в местността Кръстова

...
Кръстовден е. По традиция хиляди вярващи се изкачват в местността Кръстова
Коментари Харесай

Хиляди пренощуваха под открито небе на Кръстова гора


Кръстовден е. По традиция хиляди вярващи се изкачват в местността Кръстова гора, с цел да измолят здраве за себе си и околните си. С вяра за знамение и излекуване хората нощуват на святото място.

По традиция хората нощуват под намерено небе с молитва за здраве и излекуване.
Прочетете още
Според преданието точно в региона се намира парченце от разпятието на Христос и по тази причина се има вяра, че мястото има чудодейна мощ, изключително в нощта против Кръстовден.

Хората описват, че са били изцелени след прекаран Кръстовден на мястото.

" Мястото е свещенно. Изпълнено е с извънредно доста сила. Имах болки в крайници и единствено след една нощ всичко ми мина ", споделя жена, която е прекарала нощта на Кръстова гора.

Кръстовден е един от четирите празници през годината, отдадени на Христовия кръст. Християните почитат светия Кръст, тъй като той е бил жертвеникът, на който Иисус Христос се е пренесъл в жертва за изкуплението на цялото човечество. Преди Неговото разпятие кръстът бил оръдие на позорна гибел, а след гибелта и възкресението на Спасителя той става знак на успеха над гибелта и на вярата за безконечен живот с Бога. С кръста се правят всички богослужения и се дава Божия берекет на вярващите, по тази причина го носим на гърдите си и го пазим като скъпо богатство, даже да е изработен от най-евтин материал.

Днешният празник е открит по отношение на три събития в живота на Христовата черква: чудесното явяване на светия Кръст на император Константин Велики, намирането на Христовия кръст на Голгота, връщането на Неговия кръст от персийски плен.

На този ден се съблюдава непоколебим пост. Имен ден честват Кръстьо, Кръстина, Кръстил, Кръстила, Кръстилена, Кръстена, Кръстан, Кръстана
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР